image001.gif
Skip to main content

Netwerk

Logo Odido

Het beste netwerk

Van de vier grootste telefoonproviders in Nederland is Odido (Voorheen T-mobile) in 2020 voor de vierde keer op rij opnieuw uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’. Het onderzoek is uitgevoerd door het Duitse adviesbureau P3 in samenwerking met Connect. Naast Odido werden ook Vodafone, KPN en Tele2 getest voor zowel spraak als data. P3 voerde het onderzoek voor het vierde achtereenvolgende jaar uit, en dit jaar kwam Odido voor de derde keer als beste uit de bus. P3 voerde de tests uit in 21 steden en 31 gemeenten. In het onderzochte gebied wonen meer dan 5,7 miljoen mensen.

Hoge capaciteit

Het Odido netwerk biedt veel datacapaciteit, dankzij een groot aantal masten voor landelijke dekking.

Hoge snelheid

Alle Odido klanten profiteren van een snelle dataverbinding op 4G. Hierdoor kan elke antenne een doorvoersnelheid tot maar liefst 450 Mbps hebben.

Meer informatie over de Odido 4G-netwerken

Klik hier voor Nederland

Lage latentie

Odido is niet alleen een snel mobiel netwerk, het is ook een best-in-class netwerk voor latency. In de praktijk biedt Odido een gemiddelde 4G snelheid van 54,52 Mbit/s.

Dekking

Het Odido netwerk biedt een landelijke 4G/4G+ dekking.

Klik hier voor een overzicht van de landelijke dekking van Nederland.

Back-up batterij

Odido heeft al haar antennesites uitgerust met reservebatterijen die de telecomaanbieder extra tijd bieden om maatregelen te nemen, om te voorkomen dat een getroffen regio een storing in de dekking van de mobiele telefonie krijgt. In het geval van een stroomstoring kan Odido zijn netwerk een uur lang onderhouden voor oproepen, sms’jes en 4G-data.

Missiekritische communicatie

Om de toegang tot het landelijke Odido netwerk voor bedrijfskritische communicatie te garanderen, heeft PrioCom zijn connectiviteits-dienst geïntegreerd in de kern van het Odido netwerk. De verbinding van een PrioCom gebruiker loopt via een privé-verbinding op het Odido netwerk. Op deze manier biedt PrioCom bedrijfskritische gebruikers Quality of Service. De prioriteitsmodule zorgt voor voorrang op het Odido netwerk in geval van escalaties.


Network
Copy link
Powered by Social Snap