image001.gif
Skip to main content

Gezondheidszorg


Gezondheidszorg

Communicatieoplossingen worden meer en meer geïntegreerd binnen de zorgprocessen van zorgstellingen om een efficiëntieslag te maken en om de veiligheid van patiënten, cliënten, medewerkers en vrijwilligers te allen tijden te kunnen waarborgen.

Kostbare systemen

Zorginstellingen maken doorgaans gebruik van een portofoon- en pagernetwerk. Voor relatief grote zorglocaties is de investering in een portofoon- en pagernetwerk kostbaar. Er moet infrastructuur voor de netwerken worden aangelegd en er moeten koppelingen worden gerealiseerd met bijvoorbeeld het alarmeringssysteem, de brandmeldcentrale en het gebouwbeheersysteem.

Communicatie buiten het dekkingsgebied

Het portofoon- en pagernetwerk maken communicatie op de locatie zelf mogelijk. Het is bij veel zorginstellingen echter niet ongebruikelijk dat de verzorgden met de cliënten op pad gaan. Zij bevinden zich dan buiten het dekkingsgebied van het portofoon- en pagernetwerk en zijn afhankelijk van hun eigen smartphone, die niet in de gewenste missiekritische communicatie voorziet. Indien er iets gebeurt, moeten zij zo snel mogelijk in staat zijn om te communiceren met collega’s en/of coördinatoren, ongeacht waar zij zich op dat moment bevinden.

Verschillende devices

Vaak lopen de verzorgers niet alleen rond met de middelen die zij nodig hebben om hun zorgtaken primair uit te kunnen voeren, maar dragen zij ook een portofoon, een pager en hun eigen smartphone bij zich. Dit draagt niet bij aan efficiency in het uitvoeren van hun zorgtaken.

Behoeften

Zorginstellingen hebben behoefte aan een netwerk voor groepscommunicatie dat over de volledige zorglocatie én daarbuiten voorziet in dekking. Het netwerk moet de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid garanderen die gewenst zijn voor missiekritische communicatie. Het netwerk moet bovendien end-to-end beveiligd zijn. De medewerkers van de zorginstellingen hebben behoefte aan één apparaat voor zowel spraak- als datacommunicatie.

Missiekritische communicatie als dienst

We kunnen aan deze behoeften voldoen met een connectiviteits-dienst die is aangesloten op het landelijke Odido netwerk. PrioCom heeft een exclusief prioriteitsniveau op dit netwerk ingesteld. Er is slechts één apparaat nodig voor het gebruik PrioCom’s bedrijfskritische communicatieoplossing, geschikt voor zowel spraak- als datacommunicatie.


Onze Markten – Gezondheidszorg
Copy link
Powered by Social Snap